Advanced Team Systems Center

Functionaliteiten

MultiTrader is een pakket dat het mogelijk maakt om uw handel eenvoudig en snel te verwerken. Zo is het mogelijk uw inkopen automatisch af te handelen en uw verkopen snel in te voeren. Het pakket onderscheidt zich voornamelijk van andere handels pakketten door zijn volledige besturing via de Internetbrowser.

Verkoop

Het verkopen van een artikel wordt gedaan d.m.v. het aanmaken van een afgiftebon. Het is tevens mogelijk om met offertes en orders te werken. Afgiftebonnen kunnen contant worden afgerekend of achteraf d.m.v. het aanmaken van verzamelfacturen. Meerdere bonnen van dezelfde klant kunnen worden verzameld op één factuur. Van deze facturen worden journaalposten aangemaakt en geëxporteerd naar het boekhoudpakket.

Inkoop

MultiTrader maakt het mogelijk om zowel "direct" als op basis van aangemaakte inkooporders in te kopen. Tijdens het verwerken van de inkopen kunnen tevens een aantal artikelgegevens aangepast worden.

Uiteraard kunnen er controlelijsten afgedrukt worden zodat de inkoopfacturen gemakkelijk gecontroleerd kunnen worden.

Voorraadbeheer

Het is mogelijk om met meerdere magazijnen te werken. Van elk artikel kan snel worden opgevraagd hoeveel artikelen er op welke plaats op voorraad zijn. D.m.v. de functie "interne levering" is het eenvoudig om voorraden te verplaatsen van het ene magazijn naar het andere.

Voertuig en werkplaats module

Met de voertuig module is het mogelijk om diverse administraties te voeren met betrekking tot voertuigen en hun onderdelen. Zo kunnen bijvoorbeeld auto demontage bedrijven en autohandelaren gericht voertuigen inkopen, verkopen of slopen. De voertuigen en hun onderdelen kunnen heel eenvoudig gepubliceerd worden op meerdere verkoop websites. Met de werkplaats module wordt het eenvoudiger voor bedrijven om hun aan een "werk" (bijvoorbeeld een voertuig) gerelateerde orders te managen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de historie van een voertuig of machine te volgen.

Het systeem heeft een besteladvies functie waarmee automatisch bestellingen worden aangemaakt. Dit besteldadvies kan worden ingesteld op uw behoefte. Bovendien is het mogelijk om klantbestellingen op de voet te volgen. Klantbestellingen lopen mee in het gewone bestelproces, maar op elk moment kan er voor bepaalde klant worden opgevraagd wat de status van zijn bestelling is.

Veel prijsbepalingsmogelijkheden en bewaking minimale marge

Op artikel, artikelgroep en klant en klantgroep niveau kunnen kortingen worden ingesteld. Dit kan worden uitgedrukt in absolute prijzen maar ook in percentages. Per kortingsregeling kan er dan weer een minimale marge worden ingesteld. Alleen gebruikers met voldoende rechten kunnen hier op de afgiftebon van afwijken.

Uitgebreide artikelopzoekmogelijkheden

Artikelen kunnen worden opgezocht aan de hand van de artikelcode, barcode of een artikelcode die de klant gebruikt.

Samengestelde artikelen

Artikelen kunnen in MultiTrader bestaan uit één of meerdere artikelonderdelen. Deze kunnen op hun beurt weer samengesteld zijn. Wanneer een samengesteld artikel wordt geselecteerd, kan er worden gekozen of dit artikel als geheel uit het magazijn komt of dat het nog moet worden samengesteld. Hiermee wordt bepaald of dat de voorraad van het samengestelde artikelen als geheel moet worden afgeboekt òf dat alleen de voorraad van de onderdelen afgeboekt moet worden.

Alternatieve artikelen

Van een artikel kunnen alternatieven worden opgeslagen. Dit is handig wanneer bijvoorbeeld een artikel niet voorradig is.

Mogelijkheid tot inloggen van uw klanten

Indien u ervoor kiest om gebruik te maken van de webshopmodule maakt u het voor uw klanten mogelijk om on-line bestellingen te doen. Deze bestellingen lopen verder mee in het normale verkoopproces.

Koppelingen met CRM- en adminstratiesystemen

MultiTrader is een "open" systeem. Dit houdt in dat het openstaat voor koppelingen met andere pakketten. Voorbeelden van koppelingen:

  • AccountView (boekhoudprogramma).
  • Survey Center (uitgebreid relatiebeheerpakket).